Agenda cursusaanbod:

Workshops


Workshop artistiek/naakt fotografie:

Dé kans om zelf modellen artistiek/naakt te fotograferen! Onder begeleiding van de leraar kun je een ervaren naaktmodel fotogra- feren op een artistieke manier. De fotograaf zal je daarbij van alles leren over o.a. camerastandpunten, belichting en houdingen en uitdrukkingen om daarmee het mooiste in de modellen naar boven te halen. Tijdens de workshop komen alle aspecten van de artistiek/ naakt fotografie aan bod en natuurlijk zal de fotograaf proberen al je vragen op dit gebied te beantwoorden. Enige (basis)kennis van fotografie wordt wel van je verwacht, want de nadruk zal niet specifiek op techniek komen te liggen.

Wat moet je mee nemen:
Een camera, spiegelreflex, analoog of digitaal, enige fotografiekennis is gewenst.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 125,- euro.Workshop glamour / playboy style fotografie:

De kans om zelf modellen in Playboy style te fotograferen! Aan de hand van beelden legt de fotograaf uit hoe hij zijn foto’s voor het bekende mannenblad Playboy maakt. Vervolgens kun je onder zijn begeleiding een ervaren model naakt fotograferen. De fotograaf zal je daarbij van alles leren over o.a. camerastandpunten, belichting en houdingen en uitdrukkingen om daarmee het mooiste in de modellen naar boven te halen. Tijdens de workshop komen alle aspecten van deze stijl fotografie aan bod en natuurlijk zal de fotograaf proberen al je vragen op dit gebied te beantwoorden. Enige (basis)kennis van fotografie wordt wel van je verwacht, want de nadruk zal niet specifiek op techniek komen te liggen.

Wat moet je mee nemen:
Een camera, spiegelreflex, analoog of digitaal, enige fotografiekennis is gewenst.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 250,- euro.Basiscursus:

Deze cursus is bedoeld voor diegene die meer met fotografie willen doen dan alleen vakantiekiekjes. Je leert de beginselen van foto-graferen met een spiegelreflexcamera. De cursus bestaat uit twee lessen. In de eerste les wordt de techniek van de camera (diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, etc.) en de correcte belichting behandeld. In de tweede les komt de inhoudelijke en artistieke kant van de fotografie aan bod (onderwerpkeuze, uitsnede, etc.). Daarnaast worden fotos die cursisten gemaakt hebben, gezamenlijk doorgenomen en er wordt fotomateriaal beoordeeld op techniek en inhoud. De cursus wordt voor een klein groepje gegeven, zodat er veel aandacht is voor vragen.

Wat moet je mee nemen:
Een camera, liefst een spiegelreflex camera, analoog of digitaal.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 160,- euro, inclusief studiemateriaal.

Modules

Modules zijn uitbreidingen op de basiscursis, of voor mensen die al enige fotografie ervaring hebben.Module studiofotografie:

De cursist leert de beginsellen van de studio fotografie. Het werken met flitsers en achtergronden wordt tot in detail behandeld. Aan bod komen o.a. licht meetmethoden, gebruik lichtvormers, gebruik achtergronden en diverse licht opstellingen. Enige fotografiekennis is gewenst.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 95,- euro, inclusief studiemateriaal.Module portretfotografie:

In deze module (van een avond) wordt de techniek van het fotograferen van portretten behandeld. Fotos waar het gezicht van het model het belangrijkste onderwerp is. Aan bod komen o.a.: - omgang met het model;
- studio portretfotografie, met uitleg van diverse licht opstellingen;
- portretfotografie op locatie;
- kinderportretten;
- en veel nuttige tips. Enige fotografiekennis is gewenst.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 95,- euro, inclusief studiemateriaal.Module artistiek/naaktfotografie:

In deze module (van een avond) wordt de techniek van het fotograferen van naakt behandeld. Foto's waar het naakte menselijk lichaam het belangrijkste onderwerp is. De focus ligt hierbij op artistiek naakt. Aan bod komen o.a.: - omgang met het model;
- studio naaktfotografie, met uitleg van diverse licht opstellingen;
- speciale licht meet techniek voor artistiek/naaktfotografie;
- naaktfotografie op locatie;
- en veel nuttige tips. Enige fotografiekennis is gewenst.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 95,- euro, inclusief studiemateriaal.De cursist leert de beginsellen van de nachtfotografie. Architectuur en landschappen geven een hele aparte sfeer in de nacht, om deze sfeer op je foto vast te leggen is een speciale techniek vereist, welke tijdens de cursus tot in detail zal worden behandeld. Aan bod komen ook, flitsen (voor o.a. modelfotografie) in combinatie met nachtfotografie, maskeren, HDR opnamen, vuurwerk en bliksem. Enige fotografiekennis is gewenst.

Wat moet je mee nemen:
Een spiegelreflex camera, analoog of digitaal, statief, draadontspanner.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 95,- euro, inclusief studiemateriaal.Module lightbrushfotografie:

Lightbrush is een creatieve manier van fotografie, welke bij model- en product-fotografie kan worden toegepast. Het licht word op het onderwerp geschilderd, wat zeer uiteenlopende (maar altijd verrassende) resultaten kan opleveren. Diverse technieken van lightbrush, en verwante technieken worden door middel van voorbeelden en demonstraties aan de cursist uitgelegd. Na de cursus kan men met eenvoudige huis-, tuin- en keukengerei al verbluffende lightbrush resultaten boeken.

Wat moet je mee nemen:
Een spiegelreflex camera, analoog of digitaal, statief, draadontspanner.

Wat zijn de kosten:
De totale cursus kost 95,- euro, inclusief studiemateriaal.Voor meer informatie kun je mailen naar Patrick Kaas

 

 

Blijf op de hoogte van ons cursus aanbod met onze nieuwsbrief.

PK-Foto nieuwsbrief
Voeg hier uw gegevens toe:
Naam:
E-mail:
In-schrijven  Uit-schrijven